Kérdése van? Árajánlatot szeretne?

Hívjon:

Árak

Munkavédelmi alapcsomag:
15.000 Ft + Áfa-tól*!

Tűzvédelmi alapcsomag:
25.000 Ft + Áfa-tól*!

Környezetvédelmi alapcsomag:
45.000 Ft + Áfa-tól*!

*Az árak függenek a tevékenységtől, a telephelyek számától és az átlagos állományi létszámtól! Cégére szabott szolgáltatatásunkról kérje árajánlatunkat még ma!

További áraink >

Rólunk mondták

"Hiteltanácsadó cég vezetőjeként most szembesültem azzal, hogy nekünk is kötelező kockázatértékelést csináltatnunk! Már előre féltem ennek a díjától, de szerencsére a Mebiz Bt.-nél kedvező árakat és korrekt szolgáltatást találtam. Csak ajánlani tudom!"

T. Zoltán, Érd

További vélemények rólunk >

Legfrissebb hírek

Közös képviselők figyelem!

A 30/1996 (XII.6.) BM rendelet január 1.-jei módosítása kapcsán néhány új rendelkezés lépett életbe, amely a társasházak tűzvédelmét is érinti!

folytatás >>

Kockázatértékelés - mely cégeknek van szükségük kockázatértékelésre?

Magyarországon 2002 óta kötelező a Munkavédelmi törvény szerint munkavédelmi kockázatértékelést készíteni. Ennek főbb formai és tartalmi kereteit is a törvényben határozták meg.

A törvény 2011. évi módosítása óta a munkáltatónak az alább meghatározott esetekben és gyakorisággal szükséges a kockázatértékelés elkészítése:

 • a tevékenység megkezdése előtt,
 • azt követően indokolt esetben (tevékenység, technológia, munkaeszköz, munkavégzés módjának megváltozása) de legalább 3 évente,
 • illetve soron kívül, ha a tevékenység, technológia, munkaeszköz, munkavégzés módjának hiányosságával összefüggésben munkabaleset, fokozott expozició, foglalkozási megbetegedés következett be.

Eltérő gyakorisággal:

 • biológiai tényezők hatásának kitett munkavállalók esetében 1 évente,
 • foglalkozási eredetű rákkeltő anyagokkal exponált munkavállalók esetében 2 évente,
 • rezgésexpoziciónak kitett munkavállalók esetében 1 évente kell elvégezni.

A kockázatértékelésben minőségileg, és szükség esetén mennyiségileg is értékelni kell a munkavállalók egészségét és biztonságát veszélyeztető kockázatokat, különös tekintettel az alkalmazott munkaeszközökre, veszélyes anyagokra és keverékekre, a munkavállalókat érő terhelésekre, valamint a munkahelyek kialakítására.

kockázatértékelésAz értékelés alapján intézkedési tervet kell készíteni a kockázatok megszüntetésére vagy elfogadható szintre történő csökkentésére. A kockázatértékelés jelenti a munkáltatók munkavédelmi tevékenységének alapját, segítségével meghatározható a munkahelyek biztonsági és munkavédelmi állapota.

A munkáltatónak a mesterséges optikai sugárzásra vonatkozó minimális egészségi és biztonsági követelmények teljesülését a kockázatértékelés soron következő felülvizsgálatakor kell megállapítania. Az e tárgyban megjelent 22/2010 (V. 7.) EÜM rendelet határértékeket is megállapít azzal a céllal, hogy a munkavállalók védve legyenek a mesterséges optikai sugárzásokból eredő egészségkárosító hatásoktól. Felülvizsgálat szükséges új forrás vagy munkamódszer bevezetése esetén, illetve baleseti túlexpozíció után.

Amiben tudunk segíteni Önnek kockázatértékelés területén:

 • Új, teljeskörű kockázatértékelés elkészítése
 • Mesterséges optikai sugárzás kockázatértékelés
 • Biológiai kockázatértékelés elkészítése
 • Kémiai kockázatértékelés elkészítése
 • Korábban elkészített kockázatértékelés aktualizálása
 • egyéb kockázatértékeléssel kapcsolatos szolgáltatások

A kockázatértékelés mindenkori folyamata:

 1. Információgyűjtés
 2. A veszélyek azonosítása
 3. A veszélyekből adódó kockázatok becslése (a kövezkezmények valószínűségének és súlyosságának becslése és döntés arról, hogy elviselhető-e a kockázat)
 4. Lépések megtervezése a kockázatok eliminálására vagy csökkentésére. A becslés felülvizsgálata
 5. A kockázatbecslés dokumentálása

Kockázatértékelés árak:

Áraink függnek a munkavállalók, a munkakörök és a telephelyek számától valamint a tevékenységtől. Személyre szabott árajánlathoz kérjük töltse ki ajánlatkérő ívünket vagy írjon emailt és kollégáink rövidesen felkeresik Önt kedvező árajánlatunkkal.

Néhány tájékoztató jellegű ár:

 • Kockázatértékelés 1 telephely esetén: 15.000 Ft + áfától
 • Kockázatértékelés 2 telephely esetén: 25.000 Ft + áfától
 • Kockázatértékelés 3 telephely esetén: 35.000 Ft + áfától

Kinek van rá szüksége?

 • Minden munkavállaló foglalkoztatása megkezdése előtt, utána a foglalkozás-egészségügyi orvos által előírt időközönként részt kell vegyen munkaköri alkalmassági vizsgálaton.
 • Minden vállalkozásnak, minden általa végzett tevékenység (ek) re kötelező elkészíttetnie a munkahelyi kockázatértékelést a tevékenység megkezdése előtt. A kockázatértékelést 3 évente újból el kell készíteni, valamint soron kívül, ha a tevékenységben, technológiában, munkaeszközökben, munkakörnyezeti tényezőkben (zaj, klíma, rezgés) változás következik be, valamint súlyos munkabaleset esetén.
 • Minden munkáltatónak szabályoznia kell az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés személyi, tárgyi, szervezeti felépítését. Ennek legáttekinthetőbb és legjobban kezelhető formája a munkavédelmi szabályzat.
 • Minden munkahelyen (legyen az saját tulajdonú, vagy bérelt) kötelező a villamos hálózat kialakítása után, illetve az után 3 évente elvégeztetni az érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálatot.
 • Minden munkahely minden munkavállalójának kötelező munkába lépése előtt, azt követően évente ismétlődő jelleggel, munkakör, technológia vagy munkahely megváltozásakor, új munkaeszköz (termelő gép, eszköz) üzembe helyezésekor munkavédelmi oktatáson részt vennie. Az oktatás tényét oktatási naplóban a tematika megjelölésével, a résztvevők aláírásával dokumentálni kell.
 • Veszélyes munkaeszköz beszerzése után kötelező a munkavédelmi szempontú előzetes vizsgálat elvégzése, illetve a munkaeszköz, technológia írásos üzembe helyezési dokumentációjának elkészítése, valamint az üzemelés során az előírt időszakos biztonságtechnikai felülvizsgálatok elvégzése.
 • Emelőgépek üzemeltetése (targoncák, daruk, futómacskák) esetén kötelező a beüzemelés előtti és az azt követő időszakos biztonságtechnikai felülvizsgálatok, szerkezeti, fővizsgálatok elvégzése, emelőgép napló, darukönyv vezetése.
 • Kézi targoncák (béka) esetében kötelező az időszakos biztonságtechnikai felülvizsgálat elvégeztetése
 • Minden munkahelyen kötelező elkészíteni az egyéni védőeszközök juttatási rendjének belső szabályozását
 • Minden munkahelyen biztosítani kell elsősegélynyújtó munkavállalók jelenlétét, valamint munkahelyi elsősegély-elszerelés készenlétben tartását az elsősegélynyújtó hely kijelölésével.

A kockázatértékelési szolgáltatás folyamata

 1. helyszíni kiszállás, munkahelyi felmérés,
 2. árajánlat a szükséges dokumentumokra, szakfeladatokra,
 3. dokumentumok elkészítése, nyomtatása, bekötése, átadása a megrendelő részére

Kérdése van? Árajánlatot szeretne?

Hívjon: 06/30-373-5531

Vagy írjon:

Ajánlatkérés

A *-gal jelölt mezőket kötelező kitölteni!

MIRE KÉR AJÁNLATOT?

Folyamatos átalánydíjas szolgáltatás

MUNKAVÉDELEM

Komplex munkavédelem
Munkavédelmi szabályzat
Munkavédelmi oktatás
Kockázatértékelés

TŰZVÉDELEM

Komplex tűzvédelem
Tűzvédelmi szabályzat
Tűzvédelmi oktatás
Kiürítés számítás
 
Ajánlatkérő neve*:
Cégnév*:
E-mail cím*:
Telelefonszám*:
Telephelyek száma:
  db
Munkakörök száma:
  db
Teljes létszám:
  fő

Megjegyzés:

ÖT meg HÁROM:

Ellenőrző mező, kérem írja be az eredményt kisbetűkkel! (robotok kiszűrésére szolgál)